Adobe MAX’in ilk gününde kazandığım tecrübelerden dersler çıkartarak 2.gününe iyice hazırlanmış bir şekilde başladım. İlk katıldığım oturum Lennart de Graaf de Graaf’ın yaptığı InDesign Server ile Yayıncılık Otomasyon Sistemi Demosu oldu.
Adobe InDesign Server üzerinde çalışan JEA PLUS2 adlı bir yayıncılık otomasyon sistemi geliştiren ve aynı zamanda Adobe Solution Partner olan bu firma, arabirimi de Adobe Flex ile hazırlamış.
Sistem genel olarak şu şekilde çalışıyor: Tasarımcı Adobe InDesign ile basılacak olan bir yayının tasarımını yapıyor. Basılacak olan materyal kartvizit, broşür, kitap, katalog, dergi ya da gazete olabilir. Bu yayındaki sıkça değişen ya da kişiselleştirilmesi gereken bölümlerin şablonları oluşturularak sisteme aktarılıyor. Daha sonra sistemi kullanmaya başlayan herhangi biri, sadece şablonda doldurulması gereken alanlara gerekli bilgileri yazıyor ve basılı materyal anında yayına hazır hale geliyor.
Aşağıdaki videoda bu sistemin demosundan bir bölümü izleyebilirsiniz.






