Adobe InDesign’da Ücretsiz Fotografik Font (Photofont) Kullanmak

Yazan Halid Özgür 09 Kasım 2009

Bugün FontLab’in sitesine uğrayınca bir çok kişinin hoşuna gidebileceğini düşündüğüm, kolay kullanımlı ve ücretsiz PhotoFont plug-in’i ile karşılaştım.

photofontid_prod

Ücretsiz plug-in InDesign CS3 ve CS4 için 1-2 dk. içinde kullanılabilir. Şöyle ki:

  1. Ücretsiz Plug-in indirin. (Mac/Win seçebilirsiniz.)
  2. InDsign Plug-in klasörüne kopyalayın. (Plug-in ile birlikte nereye kopyalayacağınızı gösteren belge de geliyor.)
  3. Ücretsiz photofont‘lardan birini indirin. (İsterseniz bedelini ödeyerek başka fontlardan da indirebilirsiniz.
  4. Ve kullanmaya başlayın.

Not: Baskıda denemedim :) … Deneyenler burada yorum olarak yazarlarsa kullanacak kişilere kolaylık olur. Fontların web ve print versiyonları ayrı ayrı indirilip kullanılıyor. InDesign’la web için de belge üretebildiğimiz için. Bunu ayrı bir konuda inecelemek lazım.

Dayanamayıp bir tane deneme çalışması yaptım, kullanımı çok kolay: “I Love InDesign”

Screen shot 2009-11-09 at 6.02.45 PM

İlgili Yazılar:

{ 2 yorum… aşağıdakileri okuyun ya dabir tane ekleyin }

Dursun Karakaya Eylül 25, 2010, 16:51

Ben bir çalışmamda bu eklentiyi yükledim.
sonradan bu dökümanı nerde açmaya kalksam bu eklenti olmadan açılmama uyarısı almaya başladım.
dökümandan bu eklentiyi söküp atmanın bir yolunu bilen varmıdır?

Halid Özgür Eylül 25, 2010, 17:59

Adobe InDesign plugin temelli bir yazılım olduğu için bu veya benzeri başka bir plug-in veya script kullanarak oluşturduğunuz belge görünteleme için ilgili plugin veya scripte ihtiyaç duyar.

Ancak belgenin orijinalini kendi bilgisayarınızda (plugin kurulu olan makina) açıp kullanıldığı yerleri iptal ederseniz başka yerlerde problem olmayacaktır.

Yorum Yazın

Previous post:

Next post: