Adobe InDesign ile ePub Tasarlamak – Bölüm 1
Yazan Halid Özgür 01 Ağustos 2010
“Konumuz ePub”. Son günlerin merak edilen konusu olan iPad, Kindle vb. cihazlar için eBook formatı “ePub” türünde yayınların InDesign CS5 ile nasıl oluşturulduğunu incelemeye başladık.
Bu ilk bölümde ePub tasarımını InDesign ileyapmak için gerekli çalışma mantığını anlatan bir örnek yaptık. Gelecek bölümde konuyu daha detaylandırarak anlatmaya devam edeceğiz.
Adobe Türkiye Distribütörü Medyasoft'ta Ürün Yöneticisi olarak çalışıyor. Vidobu'nun da kurucuları arasında.
Severek yaptığı ve ilgilendiği alanlar eğitim, tasarım, fotoğraf, müzik, sinema/video ve internet olarak özetlenebilir.
Twitter'dan takip edebilir, Facebook'tan arkadaş olabilir, kurucusu olduğu InDesign Turkey resmî Adobe kullanıcı grubuna (Adobe User Group) katılabilirsiniz.
Halid toplam 168 yazı yazdı.
{ 15 yorum… aşağıdakileri okuyun ya dabir tane ekleyin }
Adobe InDesign ile ePub Tasarlamak – Bölüm 1:
Konumuz ePub. Son günlerin merak edilen konusu olan iPad, Kindle v… http://bit.ly/aVhGjQ
This comment was originally posted on Twitter
Liked “Adobe InDesign ile ePub Tasarlamak – Bölüm 1″ http://ff.im/-oDmqC
This comment was originally posted on Twitter
Adobe InDesign ile ePub Tasarlamak – Bölüm 1 http://bit.ly/de52rS
This comment was originally posted on Twitter
Adobe InDesign ile ePub Tasarlamak – Bölüm 1 http://bit.ly/de52rS
This comment was originally posted on Twitter
“Konumuz ePub”. Son günlerin merak edilen konusu olan iPad, Kindle vb. cihazlar için eBook formatı olan “ePub”. http://is.gd/dXRNm
This comment was originally posted on Twitter
merhabalar epub furyasına TÜRKİYE ninde bu denli hızlı girmesi umut verici dığrusu. Araştırmalarınız bizlere ışık tutuyor gelişme daha iyi anlayabilme adına. Türkiyenin Kindle gibi e-kitap okuyucuları baş göstermesi çok iyi şuanda Agebook üzerinde çalışıyorum ve oda adobe drm destekli ve epub okuyor bu yararlı verilerinizle daha kolay epub hazırlayıp okuyacağım teşekkürler.
merhabalar halid bey bu yaptığınız epub tekniğini aynen uyguluyorum fakat ENTER yoluyla bıraktığım aralıkları epub yaptıktan sonra ne cihaz nede digital edition göstermiyor. İkiside üst üste bindirerek tekbir paragraf şeklinde sunuyor. Bunun önüne geçmek için css ve html sayfalarını editleyince nispeten düzeliyor fakat bunu direk Adobe indesgn de yapmak mümkünmü lütfen yardımcı olun çok teşekkürederim
@altuğ, bunları ikinci videoda inceleyeceğiz. Ama şimdiden önbilgi vereyim, bunun için doğru çalışma tekniği paragraf stillerini kullanmak.
Merhaba, videoda anlattıklarınızı aynen denedim. İlk aşama için gayet güzel bir sonuç verdi. Ancak ben dosyayı Word üzerinden aldığım için tüm stiller gitti. Bu stilleri aynen korumak mümkün mü? Yani başka bir değişle, Word’de hazırlanmış bir kitap, aynen, hiçbir bozulma olmadan InDesign’a aktarılabilir mi? Nelere dikkat ederek aktarmadan kaynaklı hatalar/farklılıklar en aza indirgenebilir?
Merhaba;
InDesign ile ePub tasarlamak 2. bölüm çok yakında yayınlanacak. Sorduğunuz soruların cevapları da zaten içinde olacak. Adobegünlüğü’nü takip etmete devam edin.
@ Halid Özgür / o halde 2. bölümü sabırsızlıkla beklediğimizi not düşelim (ID.CS5 deneme sürümü 27 gün kaldı).
e book ikinci bolum ne zaman yayınlanacak acaba?
Merhaba Volga,
Gündemimiz sebebiyle planlanan hızda ilerleyemedik. Bayram öncesi yayınlamayı hedefliyoruz.
hala bölüm 2 yi göremiyorum bayram öncesi dendi yayınlamak için ama yok !!
Söz verdiğimiz gibi bölüm 2′yi (http://www.adobegunlugu.com/adobe-indesign-ile-epub-tasarlamak-–-bolum-2/) ve bölüm 3′ü (http://www.adobegunlugu.com/adobe-indesign-ile-epub-tasarlamak-–-bolum-3-2/) yayınladık.
{ 4 geri izlemeler }